Kurser

KURSER OCH WORKSHOPS I AKVARELL, TECKNING, AKRYL OCH EXPERIMENTELLT SKAPANDE

Kursämnen för grupper, företagsevent och studier.


Akvarellkurs för nyfikna 2020!

Kursledare: Jürgen Asp

Ge bort en helg i akvarellens tecken som nyårspresent, eller unna dig något nytt inför det nya året!

Anmäl 5 dagar innan kurserna startar via mail : jurgenasp@gmail.com

Helgerna den 18-19 och 25-26 januari öppnar jag STUDIO:2 för kurser i akvarell! Tiderna är lördag- söndag mellan klockan 09.00 – 16.00 med ett avbrott för lunch. Efter klockan 16.30 på lördagarna har jag en bildvisning med olika akvarellister och tekniker för att bredda synen på bild och vad akvarell kan vara.

Kursen vänder sig både till nybörjare som vill prova på akvarellen och materialet, och de som redan arbetar med akvarellen och vill ha mer inspiration inför det nya året. Kursen är grundläggande och banar väg för en förståelse för akvarellens särart, möjligheter och begränsningar.

Under en helg kommer vi att arbeta med vatten och pigment och prova på olika tekniker. Miljön kring ateljén ger oss stor valfrihet att måla olika motiv, ljus och färg. Vi arbetar på små och stora format, med färgövningar, tekniker och med olika förhållningssätt till bilden och färgen. Vår arbetsplats blir både utomhus, om vädret tillåter, och i ateljén med genomgångar och experiment. På lördagskvällen blir det en föreläsning med bilder på och kring temat akvarellmåleri. Med samtal om konsten och livet med ost och vin för de som så önskar.

Priset är 1 600 SEK för två heldagar. Till kursen ingår allt man behöver. Färger, penslar och papper för de som inte har eget material och två luncher, kaffe/té samt frukt. Säg gärna till i förväg om du är vegetarian eller har någon allergi.

Deltagarantalet är begränsat till 6 personer. När man anmält kursen får man foldern ”Akvarellmåleri”, skickat till sig per post eller som pdf via mail, allt för att vara förberedd inför kursen.

Den som bjuder in 3 personer får ett konsttryck, värde 800 SEK som nyårspresent. Inramad 30 x 40 akvarell/ cliché från västkusten.

STUDIO:2 ligger centralt i Göteborg, nära Kronhusbodarna och med 10 minuters promenad från järnvägsstationen, i en lugn och vacker miljö med utsikt över älven och staden.

Jürgen Klaus Asp har mångårig erfarenhet av kurser i akvarell, akrylmåleri och kroki. Med erfarenheter i arbetet på Kyrkeruds folkhögskola, Akvarellmuseet och Art college.

Kontaktuppgifter: