Nyheter

Akvarellmåleri utomhus

Bryggan på Ringön 16 – 17 majKursledare: Jürgen Asp

Med mångårig erfarenhet av kurser i akvarell, akrylmåleri och kroki. Med sina erfarenheter i arbetet på Kyrkeruds folkhögskola, Akvarellmuseet och Artcollege.


En helgkurs med inspiration från hamnen, Gotenius varv och miljön kring Götaälv. Du får under två intensiva dagar möjlighet att måla akvarell utomhus under handledning, både i grupp och på individuell nivå. En extra tröja kan vara på sin plats beroende på väder. Vi kommer att arbeta med vatten, pigment och prova på olika tekniker. Miljön kring Ringön ger oss stor valfrihet att måla olika motiv, ljus och färg. Vi arbetar med små och stora format, färgövningar, tekniker och med olika förhållningssätt till bilden och färgen. Vi tittar på hur man kan komponera sina bilder och hur olika färger förhåller sig till varandra, med experiment och genomgångar. Om vädret tillåter och solen lyser, träffas vi på bryggan på lördagskvällen för ett glas vin, grill och tilltugg för att gå igenom dagens arbeten och samtala om konsten och livet.

Till kursen ingår allt man behöver: Färger, penslar och papper för de som inte har eget material, och en lättare lunch med kaffe/te och frukt som mellanmål. Säg gärna till i förväg om du är vegetarian eller har någon allergi.

En materiallista medföljer mailet för de som redan målar och vill komplettera sin målarlåda, annars ingår allt material till kursen.
Foldern ”Akvarellmåleri”, kommer till dig per post eller som pdf på mail, allt för att du ska känna dig förberedd inför kursen.

Priset är 1.600 Skr för en tvådagarshelg. Din inbetalning är din kursanmälan och betalas enklast in på Swish: 070 877 37 14 (Ange ditt namn och kursens datum!) Deltagarantalet är begränsat till 5 personer.

Den som bjuder in tre personer får välja ett valfri inramad 30 x 40 konsttryck/ cliché från västkusten.

Datum: Lördagen den 16/5 – söndagen den 17/5 , KL 09.00 – 16.00
Adress: Järnmalmsgatan 5 på Ringön. Göteborg City Marina.
Parkering: Parkering finns utanför Claessons Trätjära, Järnhallens konsthall/ICIA.
Resa kollektivt: Spårvagn n:o 6 från Centralstationen mot Länsmansgården. Direkt efter bron på Hisingen, kliv av på Frihamnen. En 1020 m promenad till Järnmalmsgatan.
Gå österut på Ringögatan. Vidare på Kolgruvegatan där den korsar Järnmalmsgatan. På vägen ser man Konsthallen ICIA och hamnen där vi ska ha kursen.


Välkommen till en kreativ helg i akvarellens tecken!

Hälsningar Jürgen Asp


Mobil: 0708-77 37 14

E- adress: jurgenasp@gmail.com


https://studio2-kreativtrum.com/kurser/

http://www.jurgenasp.com/